Smoothie dag! Morgon, lunch och middags smoothie.

Vill du lära dig ta tillvara på och använda växternas rikedom som mat och medicin? De vilda växterna slår allt annat med hästlängder gällande näringsinnehåll och är helt gratis.

Anmäl dig till lördagens vildväxtvandring i Lillpite kl 10-12. Jag kommer även prata smoothies, torkning, tinkturer m.m. Smsa eller ring 0702500085 eller maila angelinanaturalis@gmail.com

Varmt välkomna!

Vet du att en fjuttig påse ekologisk ruccula kostar ca 20 spänn i butik? Samma mängd maskrosblad (som för övrigt odlas som delikatessgrönsak i Frankrike där den sälj ännu dyrare) plockar du utomhus på ca 2 minuter. Äter du 3 påsar i veckan sparar du 3120 spänn på ett år. Ingen struntsumma. Dessutom nyttigare och bättre för både din kropp och naturen. Och istället för att köa i butiken kan du lyssna på fåglarna medan du hämtar din mat…

God morgon smoothie


Ut och plocka en full näve nässlor/maskrosblad/mjölkörtsskott/hundkäx (plocka inte växter du inte är säker på) och mixa med:

1/2 avokado
1 citron
2 persikor
Ca 2 dl vatten

Njut i regn eller solsken! Här i Lillpite, norrbotten, duggar det lätt nu på morgonen och hela naturen doftar friskt.

God lunch smoothie


Det finns inget som kan mäta sig med näringsinnehållet i vilda växter som absorerar myriarder av micro- & macronäringsämnen från skogens levande mylla i en osannolik symbios av liv. Sa jag att det var gratis?

Plocka en full näve maskrosblad/ röllika/ nässla/ hallonblad/ daggkåpa/ kirskål och mixa med:

1/2 avokado
1 apelsin
1 dl jordgummor
1/2 banan
2 dl vatten

Mmm….

Vild middags smoothie

Ut och plocka en full näve eller två av: maskrosblad, rödklöverblad/blommor, ängssyra, röllika, björkblad, almfrön och vad allt annat ätbart du hittar runt husknuten. 

Mixa med:
1 avokado
1/2 banan
1 äpple
2 dl kokosmjölk
1 dl vatten
(+ lite reishi och vetegräs/groddblandning om du har)
+ 1 penséblomma för själen

Njut!

På fredag är det även en örtföreläsning med inslag av ansiktsmasker, ångbad och salvor. På söndag håller jag en inspirationsdag i Raw food matlagning. Se förgående inlägg. Komsi kom!

One thought on “Smoothie dag! Morgon, lunch och middags smoothie.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *