Musikalisk Vildväxtvandring

Vi samlades på Gården vid gläntan invid tjärnen igår. En skatt i skogen väster om Umeå, björkarnas stad.

En Musikalisk Vildväxtvandring formades av 22 människors närvaro. I samspel med naturen och det som växte kring våra fötter spirade vår kunskap i takt med improviserade toner.

Ogräs är också blommor sa Nalle Puh och vi studerade närmare deras ovärdeliga funktioner i ekosystemet samt deras förmågor att återställa obalanser där människa och djur gjort inverkan. Det finns många anledningar till att växterna följer människans fotspår och förekommer så frekvent kring våra boningshus, om vi hade förmågan att se tillgångarna i dessa växter skulle vi bespara oss själva och planeten en hel del oönskade konsekvenser.

Det var en fin upplevelse att röra sig bland ängar, lundar, tallhedar, odlingsmark och förundras över det stora i växternas litenhet, ackompanjerad av Annas vackra kulning, toning och sång som gav de av minsta av blommor den vackraste röst.

20170520_105621_Burst01~2

Just då solen lyst sina sista strålar och vi bekantat oss med den sista växtens alla förmågor, började regnet sila ner och vi trängde oss in i gårdsköket och njöt av en varm vildsoppa tillsammans med granskott- och björkbollar. Efter en njutbar tystnad följde en Smoothie-verkstad och en grön vild smoothie som verkade bjuda på inspiration och lust att i fortsättningen tillgodogöra sig det vilda gröna guldet; klorofyll.

IMG_20170602_194312_212

20170605214011c3165843c8748fb

I det stilla regnet samlades vi slutligen i det gamla timrade herbret där vi alla sjönk ihop som en enda familj på golvet och bjöds på en ljudande och vibrerande musikalisk resa. Anna trollade oss med sina toner, rytmer och klanger och vi sjönk djupare in i vår natur.

Vi känner tacksamhet för en givande och rofylld dag tillsammans med alla människor som deltog och gården, som är en riktig boning för vardagsmagi.

Här växer stora drömmar och många handlag fram i en härlig potpurri av blommor, höns, grisar, bastubad, vedhuggartag och sinnrikt byggande. En magisk plats invid tjärnen.

På återseende!

IMG_20170603_213815_770

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *