Vårens- & sommarens ört-turné 2018!

Herbal tour 2018

Den fagra blomstertidens säsong inleder Angelina Naturalis på Fulltofta Naturcentrum i Höör, Skåne. Hela maj 2018 samt en del av april är hon projektanställd för att ta fram och erbjuda ett vårprogram med den vilda floran i fokus. Stiftelsen Skånska Landskap kommer erbjuda hennes olika evenemang varje vecka under vårens månader, gratis för allmänheten!

Alla dessa evenemang finner ni på Fulltofta Naturcentrums hemsida, Stiftelsen Skånska Landskap: http://www.skanskalandskap.se/strovomraden/fulltofta

För hela Fulltoftas program april-aug 2018, PDF, klicka här.

Nedan presenteras hela turnén
Ett Facebook-event är kopplat till länken & respektive bild

Söndagen 29 april kl. 11-13.00
Vildväxtvandring – Naturens skafferi
https://www.facebook.com/events/1410492512430131/

”Vad är egentligen ogräs och vad betyder mat som ”medicin”? Varför förföljer maskrosen oss & varför okynnesbränns nässlan?  Experten Angelina Hjelm menar att vi badar i ett överflöd av gröna blad som smakar delikat samtidigt som de kan bespara oss tusenlappar och vitaminpreparat. Stiftelsen bjuder in till en gedigen vandring i Fulltofta strövområde för alla som vill lära sig att använda de vilda växterna.”

Tisdag 1 maj kl. 10-12, därefter lunch i kafét
Ogräslust från jord till bord
https://www.facebook.com/events/1599107273535407/

”Lär känna det gröna guldet under en kort spännande växtvandring med Angelina Hjelm med fokus på några av våra vanliga smakrika ”ogräs”. Vi skördar tillsammans och skapar några enkla anrättningar som bärs in i kafét och där ackompanjeras av härliga ogräspajer & örtkex. Kulinarisk inspiration medföljer. Stiftelsen Skånska Landskap bjuder in till en dag med ”ogräslust”.

Torsdag 10 maj kl. 10-12
Örtmedicinsk vandring – vild hälsa
https://www.facebook.com/events/1382733045206349/

”En lärorik vandring om växternas- & naturens läkekraft. Vad är hälsa och hur kan vi använda oss av den komplementära medicinen för att återställa balans? Vi bekantar oss med olika vilda örter & deras inverkan på människokroppen. Har ni hört talas om osårbarhetsörten?”

Fredag 11 & lördag 12 maj kl. 11-13
Örtmagi för hela familjen

”Vi lever i en vidunderlig värld, snurrandes på en liten bubbla i ett stjärnklart hav på en planet som vet vad den sysslar med. Följ med på en upptäcktsfärd i det gröna bland huvudvärksträd, schampoobuskar, multivitaminblad & annat förunderligt. Vi samlar lite grönt & gör ett livselixir, tar en tur genom örtapoteket samt plockar blad för pressning.”

Lördag 26 maj kl. 13-15
Vilda kakor & gröna shots – workshop i caféet

”Angelina trollar med det vilda gröna i vårt växthuscafé. Allt slingrande, blommande och fagert som växer kring våra ben åker ner i smeten. Råa bollar, granskottstårta och sorbé med harsyra kan tänkas på likväl som halvvilda smoothies. Smakar lika himmelskt som det är nyttigt att du kan äta tårtan till frukost.”

 

 

Söndag 27 maj 10 – 15 med picknick i skogen
Örter och läkande träd – till mat & medicin

”Förutom att träd kan tala (på sitt sätt) och ge luft till våra lungor har de även andra värdefulla egenskaper. Örter kan göra förunderliga ting i kroppen & schampo växer på buskar utanför dörren. En inspirerande växtvandring där vi kliver in i naturens rikedom och bekantar oss med det vilda som mat & medicin med Angelina som guide, och återknyter den självklara kontakten till planeten vi bor med.”

 

 

Det vilda kafét 

Under maj månad kommer kafét på Fulltofta att spira lite extra då Angelina Naturalis är på plats. Gröna kakor, råa bollar och tårtor, vilda smoothies och matiga arrangemang växer fram. Till och med borden, väggarna och bokhyllorna får smaka sitt av läkekraften. varmt välkomna att smaka på vad Naturen har att säga! 

 

 


Utställning på Fulltofta Naturcentrum
Angelina Naturalis stället ut naturfotografier på Fulltofta

Hela Fulltofta Programblad kan ses om du klickar på denna länk eller bilden nedan

ÖRT-TURNÈN FORTSÄTTER:

 

Lördag 2 juni kl. 13-16
Vildväxt-vandring, Lönnlyckan Permakultur
(norra Halland, Göteborg)
https://www.facebook.com/events/340086996479498/
(Anmälan sker till Lönnlyckan) 

”Lönnlyckan är mäkta glad över att denna dag kunna erbjuda en vildväxtvandring med Angelina Naturalis! Angelina är en sprudlande fontän av kunskap, inspiration och entusiasm inför de otämjda växternas värld. Otämjda ja, men vänliga och nyttiga (somliga av dem iaf…). Din blick på några av våra vilda växter, samt din villighet att festa loss på dem, kommer vara förändrad efter att hon fått lägga ut texten!”

Onsdag 6 juni, nationaldagen kl. 11-13
Vildväxt-vandring, Skogsro Spa
Sandhem (Jönköping)
https://www.facebook.com/events/390034878133677/

En favorit i repris på Skogsro Spa i Sandhem! Världens bästa nationaldag firar man med inhemska blommor. ” Angelina är en otroligt kunnig och inspirerande naturmänniska och vi är mycket glada och stolta över att hon valt att låta sin växtvandring utgår från oss på Skogsro Spa. Att få inblick i naturens storhet och höra henne berätta är en upplevelse. Bekanta er med den nordiska floran och samla kunskap kring användandet av läkeväxter och ätbara ogräs. Detta rekommenderar vi å de varmaste.” Denna växtvandring gjordes för ett år sedan och var väldigt uppskattad av de som gick den. Varmt välkomna att anmäla er, begränsat antal platser som sist, ca 25 stycken. 

Andra vandringar och föreläsningar för vildvuxna kan
komma att ske på följande orter under sommaren:

Datum, tid & plats ej bestämd
Naturskyddsföreningen Magnarp

Två fullspäckade matnyttiga vandringar bland västkustens flora med efterföljande smoothie verkstad har tillfrågats i repris från fjolårets succé. Beroende på tillgängligheten kan detta komma att ske längre fram på sommaren , håll utkik!

 

Datum, tid & plats ej bestämd
Naturskyddsföreningen Sollentuna 

Återkommer om datum för denna vandring. Håll utkik. 

 

 

July 10-14 2018
GEN – Global Ecovillage Network
Conference, Estonia

I fjol anordnades Ekobykonferensen på Ängsbacka. Angelina Naturalis höll guidade vildväxtvadnringar tillsammans med Dan Uhrbom. I år är konferensen förlagd i Lilleoru, Estland, där ytterligare vandringar kommer erbjudas.

Augusti-september 2018
Brännan, Umeå

I samarbete med den vackra platsen Brännan i Umeå och Anna Kollberg anordnas en musikalisk örtvandring med ogräsmat, klangskålar och kulning. En fördjupad favorit i repis.

 


Fler vandringar är efterfrågade, bland annat i Värmland, Tärendö och Stockholm. Beroende på vart sommarens vindar bär fröken Naturalis kommer ört-turnén att utökas eftersom.

Är ni en grupp om 15-30 personer och önskar en vandring hos er, klicka här och fyll i kontaktformuläret längre ner på sidan.

Vi ses ❀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *