Kurs i naturens nyttoväxter

Se en film – följ med på en av Angelinas många guidade vandringar,
bland ätliga växter och naturens medicin.
Film skapad av Niklas af Malmborg

Angelina guidar på en örtvandring
Foto: Karin Lindén

Vad är egentligen ett ogräs och vad betyder mat som medicin? Varför förföljer maskrosen oss och varför okynnesbränns nässlan? Vad är egentligen hälsa och hur kan vi använda oss av det vilda för att återställa balans?

Vi badar i ett överflöd av gröna blad som förutom att smaka gott, även kan bespara oss både tusenlappar och vitaminpiller. En gedigen & lärorik vandring för den som vill lära sig att använda de vilda växterna & naturens läkekraft, samt öka omsorgen om oss själva och planeten vi bor på via en återknytande kontakt till naturen. Kulinariska tips och botaniska trix ingår.

En kurs för alla vildvuxna! 

En vandring & föreläsning som berör:

  • ökad förståelse och omsorg om oss själva, planeten vi bor på och uppmuntra till en återknytande kontakt till naturen
  • nordiska nyttoväxter som föda och medicin
  • använda, skörda, torka & bevara växter (tinkturer, terapeutiska teér, växtoljor etc)
  • olika medicinska användningsområden för husapoteket
  • kulinariska tips (gröna vilda smoothies, råa desserter, fermenterat, ogräsmat)

Även flertalet kultiverade växterna för parker och trädgårdar berörs då dessa erbjuder ett mångfacetterat värde i form av skönhet, pollinering, redskapsmaterial, mat, medicin samt övriga nyttoområden.

Jag redogör även om örternas värdefulla innehåll, dess egenskaper och inverkan på människokroppen samt olika funktioner i ekosystemet. Ni får även lära er hur de kan användas i husapoteket, vilka växter som stödjer olika organ, hur man gör terapeutiska teér och tinkturer samt hur ett örtapotek kan se ut.

Växtvandring med Angelina Naturalis, utbildad ekologisk trädgårdsmästare, bakgrund med studier inom fjällbotanik, certifierad inom permakultur samt mångårig erfarenhet av naturlig, växtbaserad föda.  Diplomerad läkeörtspedagog (fytokemi), pågående studier till läkeörtsterapeut, studier i eteriska växtoljor, samt vild grön kock (certifierad Green Smoothie Chef).

BOKA

En vildväxtvandring tar ca 2,5 timmar och täcker många allmännyttiga och vanligt förekommande växter. Kostnad 250 :- per person. Grupper om minst 10 personer bokas via formuläret nedan, via mail angelinanaturalis@gmail.com eller på telefon 070 – 250 0085. Jag reser inom hela Norden.

Boka här (även beställning av PDF-boken Smoothie Verkstad, se nedan, kan göras via detta formulär). Sommaren 2018 är redan ganska fullbokad med undantag för några spridda datum.

 

 

Foto: Karin Lindén

 

”Jag älskar att leda människor ut i naturen och visa växternas rikedom som mat & medicin. Det ökar förståelsen och omsorgen om oss själva, planeten vi bor på och ger en återknytande kontakt till naturen, som för mig känns essentiell för allt liv. Jag har en outtömlig fascination för allt som spirar och växer, blommor likväl som människor”.

Angelina ♥ Naturalis

Framsida till boken SMOOTHIE VERKSTAD

SMOOTHIE VERKSTAD

För en extra timme och hundralapp får Ni en inblick i hur vi kan tillgodogöra oss växternas nyttigheter via kosten.  Smoothies, desserter och andra kulinariska anrättningar presenteras.

En informativ och vacker PDF-bok om det välgörande med gröna smoothies, bakteriernas kosmos, hur man komponerar en balanserad smoothie, vilka vilda gröna blad som går att plocka och använda samt deras innehåll, gröna odlade blad, bär & frukt och hur de är sammansatta och mycket mer. Den kostar 50 SEK och skickas med mail. Beställ via formuläret ovan.

Växtvandring på Mundekulla Retreat center under Victoria Boutenko´s Green Smoothie retreat 2016 (författare till bl.a Grönt för livet).

Detta bildspel kräver JavaScript.