Örtmedicin & vild mat

Se en film – följ med på en av Angelinas många guidade vandringar,
bland ätliga växter och naturens medicin.
Film skapad av Niklas af Malmborg

                     ♥

Vill du botanisera dig fram i naturens rikedom och lära känna osårbarhetsörten, kungen av kisel och njurens kurläkare?

Välkomna att kliva in i den inspirerande växtvärlden och lär er hur ni kan använda vilda växter som mat och medicin. Jag redogör om örternas värdefulla innehåll, dess egenskaper och inverkan på människokroppen samt olika funktioner i ekosystemet. Ni får även lära er hur de kan användas i husapoteket, vilka växter som stödjer olika organ, hur man gör terapeutiska teér och tinkturer samt hur ett örtapotek kan se ut.

En vandring & föreläsning som berör:

  • ökad förståelse och omsorg om oss själva, planeten vi bor på och uppmuntra till en återknytande kontakt till naturen
  • nordiska nyttoväxter som föda och medicin
  • använda, skörda, torka & bevara växter (tinkturer, terapeutiska teér, växtoljor etc)
  • olika medicinska användningsområden för husapoteket
  • kulinariska tips (gröna vilda smoothies, råa desserter, fermenterat, ogräsmat)

Även flertalet kultiverade växterna för parker och trädgårdar berörs då dessa erbjuder ett mångfacetterat värde i form av skönhet, pollinering, redskapsmaterial, mat, medicin samt övriga nyttoområden.

Vi badar i ett överflöd av gröna blad som förutom att smaka gott, även kan bespara oss både tusenlappar och vitaminpiller. En gedigen & lärorik vandring för alla vildvuxna!

BOKA

En vildväxtvandring tar ca 2,5 timmar och täcker många allmännyttiga och vanligt förekommande växter. Grupper om minst 10 personer bokas via formuläret nedan, via mail angelinanaturalis@gmail.com eller på telefon 070 – 250 0085. Jag reser inom hela Norden.

Boka här (även beställning av PDF-boken Smoothie Verkstad, se nedan, kan göras via detta formulär).

Foto: Karin Lindén

”Jag älskar att leda människor ut i naturen och visa växternas rikedom som mat & medicin. Det ökar förståelsen och omsorgen om oss själva, planeten vi bor på och ger en återknytande kontakt till naturen, som för mig känns essentiell för allt liv. Jag har en outtömlig fascination för allt som spirar och växer, blommor likväl som människor”.

Angelina ♥ Naturalis

Framsida till boken SMOOTHIE VERKSTAD

SMOOTHIE VERKSTAD

Smoothie verkstad ger en inblick i hur vi kan tillgodogöra oss växternas nyttigheter via kosten.  Smoothies, desserter och andra kulinariska anrättningar presenteras.

En informativ och vacker PDF-bok om det välgörande med gröna smoothies, bakteriernas kosmos, hur man komponerar en balanserad smoothie, vilka vilda gröna blad som går att plocka och använda samt deras innehåll, gröna odlade blad, bär & frukt och hur de är sammansatta och mycket mer. Den kostar 50 SEK och skickas med mail. Beställ via formuläret ovan.

Växtvandring på Mundekulla Retreat center under Victoria Boutenko´s Green Smoothie retreat 2016 (författare till bl.a Grönt för livet).

Detta bildspel kräver JavaScript.